Figuur ergonomie

ERGONOMIE site.be

informatie en onderzoek over ergonomie

 

 

Documenthouder

 


 

Beeldschermwerkers leggen in praktijk vaak de documenten plat op het bureau vóór het toetsenbord. Dit moet steeds vermeden worden omdat de nek dan sterk gebogen wordt tijdens het lezen van de documenten. Langdurig werken in een gedraaide houding betekent ook een extra belasting voor de spieren die deze positie helpen aanhouden.

 

Documenthouder naast het beeldscherm voor mensen die blind kunnen typen.Documenthouder, scherm en toetsenbord op één lijn voor wanneer men vaak tussen scherm en document afwisselt.

 

Wanneer men blind kan typen wordt de documenthouder best op gelijke hoogte als het beeldscherm geplaatst op ongeveer dezelfde kijkafstand. De nek blijft dan rechtop en de ogen moeten niet telkens scherpstellen.

 
Mensen die niet blind kunnen typen wisselen hun blik tussen notities, toetsenbord en scherm. De documenthouder dient daarom op één lijn tussen het beeldscherm en het toetsenbord te worden geplaatst. Daarbij dient ook rekening gehouden te worden dat de notities of houder het zicht op het beeldscherm niet belemmeren. Voor zo’n opstelling dient de computertafel ook voldoende diep te zijn.

 

 


PC werkplek - bureaustoel - bureautafel - beeldscherm - toetsenbord - muis - documentenhouder - verlichting - landschapskantoor - kantoorruimte - inrichting - tablet - laptop - zit-statafel - loopband

 

 

© 2006-2017 www.ergonomiesite.be - Mailen naar Roeland Motmans